Kunstutstilling på fyret

Kunstutstilling på fyret

Det er tittelen BJØRG HOLENE har gitt sommerens utstilling i tårnet på Fulehuk fyr. Hun sier at hun i perioder trenger å arbeide med feltstudier og at arbeidene utføres på papir i ulike teknikker – akvarell, gouache, fargestifter, blyant og kull. Andre ganger monotypi. Hun siterer forfatter Per Olav Enquist: “En dag skal vi alle dø. Alle andre dager skal vi alle leve”. Slik er arbeidene hennes motivert av impulser fra den umiddelbare innlevelsen, medfølelsen og interessen som hun spontant får fra naturmiljøer i sine omgivelser, sin omverden. Hun har et sterkt forhold til naturen og tenker at fordi den bærer i seg våre og alle artens urkilder, er det nettopp naturen som rommer svaret på mange gåter. Likeledes havet. Derfor er BJØRG HOLENE et godt valg som årets utstiller på fyret.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.